top of page

עיצוב ואדריכלות לבית פרטי



בתכנון הבית יש מספר פרמטרים שחשוב מאוד לשים לב אליהם, ולתכנן את החזון שלכם בהתאם:

1. תקציב -

מה התקציב העומד לרשותכם, והאם ישנו פתח לחריגות תקציביות כלשהן, ואם כן אז עד איזה סכום הן מגיעות? אתם יודעים אומנם עם איזה סכום אתם מתחילים את השיפוץ או הבניה, אך לא יודעים עם איזה סכום אתם מסיימים אותו.

מומלץ לתכנן מסגרת תקציב, אשר תאפשר לאדריכל להחליט במה להתמקד, ובתוך מסגרת התקציב הזו מומלץ להשאיר חריגה של 15%-20% מהתכנון המקורי.

2. מי עומד לגור בבית?

ההבנה לגבי מי גר בבית, ובאילו שעות רובכם נמצאים בו, תעזור לאדריכלים לתכנן את הבית באופן פרקטי, יעיל, שימושי ונכון.

3. סגנון השימוש בבית -

ההבנה בנוגע למי עומד לגור בבית, תעזור לכם ולאדריכל גם להחליט על הסגנון ועל האופי שלו. אם הנפשות בבית מונות ילדים קטנים, הרי שהבית צריך לגדול איתכם יחד, ועיצוב החללים והחדרים יכול להיות מודולרי. אם דיירי הבית הינם מבוגרים, והילדים בו כבר עזבו את הקן, הרי שעיצובו יקבל אופי אחר ויכול להיות שהם יעדיפו חללים פתוחים על פני מספר חדרים.

4. סביבת הבית -

מיקום הבית בסביבה הפיזית שלו מהווה גם הוא פקטור חשוב במהלך תהליך התכנון והעיצוב, שכן אם חדר השינה שלכם פונה לכיוון השכנים אולי תעדיפו דווקא חלון קטן, לעומת הסלון הפונה לכיוון הנוף נניח.

5. אזור בארץ -

המיקום הגאוגרפי ישפיע גם הוא על תהליך תכנון הבית, מאחר ובמידה ואתם בונים את ביתכם באזור בעל אקלים חם, הרי שעדיף לכם לבחור בגג שטוח, אשר לא יאגור חום, לעומת גג רעפים. בנוסף, אם אתם בוחרים להקים את ביתכם באזור מישור החוף, הרי שהאדריכל עשוי לבחור בחומרים עמידים ללחות, לעומת אזורים הרריים בהם נשתמש בחומרים מבודדים.

לאחר שביצעתם את כל התכנונים הנ"ל, אתם יכולים לעבור לשלב הרישוי.

לפני שמתחילים בעבודה, חייבים להוציא אישור בניה, כאשר תהליך ההוצאה מתחלק לשלושה שלבים:

1. בקשת תיק מידע - האדריכל שלכם יבקש מהעירייה את המידע הזמין על השטח המיועד לבנייה, כאשר מידע זה כולל בעצם את כל זכויות הבניה על השטח וכך תדעו האם בכלל מותר לבנות על השטח בית פרטי, או שמא הוא מיועד לצרכים מסחריים.

2. הוצאת היתר בניה - לאחר שכל המידע נמצא בידו של האדריכל ובידכם, הרי שאפשר להתחיל לתכנן סקיצות ראשונות של עיצוב הבית. האדריכל יכין עבורכם גם הדמיית תלת מימד של הסקיצה, על מנת שתוכלו לראות בעיניכם ולבצע שינויים במידת הצורך.

הסקיצה אינה תכנית העבודה הסופית, היא בעצם מאפשרת לוועדת הרישוי לקבל את המידע החשוב לצורך נתינת היתר הבניה.

3. קבלת ההיתר והכנה לקראת אישור בפועל - לאחר דיון בוועדה רגילה, במידה ואין סייגים או בקשות להקלות מסוימות, הוועדה תעניק לאדריכל את היתר הבניה, וכן את רשימת הדרישות בהן תהיו חייבים לעמוד (הסכמים עם תאגיד המים, הקמת תשתיות, אתר לפינוי פסולת וכו').

וזהו, אתם ממש עוד רגע מוכנים לצאת לדרך.

Comments


bottom of page